Från idé till immateriell tillgång

Immateriella tillgångar är ofta något du inte kan ta på rent fysiskt. Däremot representerar de nästan alltid det största värdet i ett företag. Den immateriella tillgången skapas av en god idé och kan ta sig uttryck i en teknisk lösning, ett varumärke, en unik design eller konstnärliga verk som exempelvis ett musikaliskt stycke, en målning, en text, fotografier och så vidare. Genom att skydda din idé ger du dig själv en bra chans att tjäna pengar på din idékraft. Du får tid att styra över hur tillgångarna ska användas och vem som får använda dem. De skydd du kan få kallas för immateriella rättigheter. I en affärsverksamhet har du kanske redan tillgångar du inte är medveten om.

Besök vår webbplats som vi gjort särskilt för dig som är företagare (eller vill bli). Här kan du testa ditt företag och du blir lotsad vidare till den information som just du behöver. Se också våra kortfilmer som på ett lättsamt sätt visar på värdet av att hantera sina tillgångar klokt.

PRV för företagare

Anna Fanqvist
Kommunikatör, PRV

Kommentarer inaktiverade för Från idé till immateriell tillgång

Under immaterialrätt

Kommentarer inaktiverade.