IP-tillgångar, vad är det värt?

Att värdera IP-tillgångar i små och medelstora företag kan vara mycket svårt. Inga patentlösningar finns utan värdet beror på marknaden, samhällsutvecklingen, konkurrensen, driv och flexibilitet i företaget och människorna som arbetar där, branschen eller teknikområdet. När värdet av IP-tillgångar ska beräknas måste analysen av helheten till. Det gör IP-tillgångar till extra spännande komponenter i affärsanalyser. IP-tillgångar kan betyda allt från inget till att vara näst intill ovärderliga. Ett företag som tidigt insåg värdet av sina IP-tillgångar och metodiskt byggde lönsamhet och varumärke på dem är företaget PROSK8.

”Kom på en smart produkt, licensiera ut den, få in pengar, gå vidare med nästa smarta produkt.” Så summeras tillvägagångssättet kring deras produktutveckling i vår längre intervju med företaget: PROSK8 – sonens åkande ledde till patent

Nu välkomnar vi dig kära läsare till ett kostnadsfritt webbsänt seminarium om värdering av IP-tillgångar i små och medelstora företag där närings­livets värderingsproffs lyfter frågan med företaget PROSK8 som exempel.

Välkommen!

/Anna Engquist, webbansvarig på PRV

Kommentarer inaktiverade för IP-tillgångar, vad är det värt?

Under patent

Kommentarer inaktiverade.