Värdering av IP-tillgångar

I dag webbsänder vi seminariet ”Värdering av IP-tillgångar”. Seminariet riktar sig främst till dig som arbetar som företags-, affärs eller innovationsrådgivare. Vi har bjudit in erfarna experter inom immaterialrätt för att diskutera fusioner, revisioner, uppköp, licensmodeller, avtal med mera. För dig som rådgivare är det ett bra tillfälle att höja kompetensen inom området.

Var med i diskussionen!
Har du frågor eller reflektioner som du vill ta upp med expertpanelen går det bra att skriva i kommentarsfältet nedan.

Det är möjligt att diskutera IP, företagande och innovation även på Twitter, använd hashtaggen #ipdialog.

Varmt välkommen att delta!

/Stina Lilja, PR-ansvarig på PRV

Webbtips: PRV för företagare

12 kommentarer

Under immaterialrätt

12 svar till “Värdering av IP-tillgångar

 1. Hur skyddar jag enklast och billigast ett varumärke i USA respektive Kina?

  • Hej Marie,
   Som de nämnde under diskussionen är det fördelaktigt att söka internationellt varumärkesskydd via Madridsystemet eftersom du bland annat slipper betala varje lands platsombudsarvoden. Vill du ha hjälp med detta står jag gärna till ditt förfogande. Du hittar mina kontaktuppgifter på Varumärkesombudet.se

 2. Noterar risken för att Proskate blandas samman med den etablerade webbshoppen Skatepro. Hur ser de på detta.

 3. Då skateboards av tradition byggs av lönn, hur kommer ni tillgodose materialbehovet med en fabrik i södra norrland?

 4. Mycket intressant debatt! Dessutom fungerar det jätte bra att delta online från Göteborg! Hälsar Maite på Varumärkesombudet

  • Hej Maite,
   Vad trevligt att höra att det fungerar bra! Det får vi tacka Vinnova för som har ett så välfungerande koncept för genomförandet av webbsända seminarier, ur såväl tekniska som rumsliga aspekter.

   • Verkligen jätte bra – nästan inga störningar alls.
    En sak som jag skulle vilja lyfta är att ni inte hade någon varumärkesjurist på plats som kunde svara korrekt. Hon kunde ha fått vara en kvinna eller byta ut en utav experterna till en kvinlig sådan.

   • Hej Maite,
    Vi tar till oss ditt förslag till breddad kompetens i expertpanelen. Tänkvärt. Tack!

 5. Andreas

  Hej,
  Vem ser du som prosk8’s kund respektive konsument?
  Hur ser er segmentering av marknaden ut?

 6. Urban:
  Lisa Thoren säger; ”vi har köpt PROSK8 och det har gått igenom utan invändningar. Det är lätt att förstå och har koppling till bra brädor, proffs och att man är före sin tid. Det kan finnas funderingar på att vi blandar bokstäver med en siffra, men bland den yngre generationen fungerar det. Om det andra varumärket också skulle sälja tip technology skulle det finnas större risk för förväxling. Det är viktigt att fylla sitt varumärket med goda värderingar och att våga särskilja sig.”

  Johan:
  Lisa Thoren säger:
  ”Jag vill inte svara på det, det är Becket som är vårt proffs på det området. Tillsammans med forskare och produktutvecklare kommer han ta fram världens bästa skateboard.”

  Marie:
  Panelen svarar; ”varumärke är väldigt billigt, det behöver vare sig vara komplicerat eller dyrt. På prv.se kostar en varumärkesansökan 1800 kr, sedan kan man gå vidare i europa och andra länder. Jag skulle aldrig spara in på varumärkeskostnaden – det är oerhört viktigt att man har rätten till sitt varumärke. Man kan även se över och registrera domäner.”

  Svar genom Stina Lilja, PRV

 7. Kom ihåg att patenten åberopar prioritet från 1998 respektive 1999. Patent inom detta område har en maximal skyddstid om 20 år.

  • Det stämmer. Å andra sidan innebär det att patenten är giltiga t.o.m. 2018 respektive 2019. Det är trots allt ganska lång tid kvar, och under tiden kan man söka nya patent på förbättringar och därmed förlänga skyddet.