Designfokus på PRV-utbildning

Assistentdagen 2013

Assistentdagen 2013

Idag samlas ett 60-tal personer inom ip-branschen för att fördjupa sina kunskaper och föratt få nyheter om vad som är på gång bland annat inom designskyddsområdet. Det är PRV som arrangerar den årliga ”Assistentdagen”. Den röda tråden i dagens seminarieprogram är hur de olika immaterialrätterna kompletterar varandra.

Föreläsare Claes Granmar från Stockholms universitet talar just nu om skyddsomfånget och vad det egentligen är man skyddar. Tidigare under dagen har ChristinaWainikka från Wainikkas Innovationsbyrå pratat om de olika skyddsformerna och hur de relaterar till varandra. En rad andra intressanta föreläsare har delat med sig av sina kunskaper och fått svara på kluriga frågor från åhörarna.

Under en paus fångar vi upp Florence Bel Fdhila från ABB AB och Helene Svantesson från Svea lP Law AB för att höra vad de tycker om dagen. Båda två är eniga om att det har varit givande.
– Det har varit intressant att se de olika kopplingarna mellan skyddsrätterna. Jag uppskattar också att få skilda perspektiv från olika aktörer på området. Konkreta exempel är alltid bra och det tycker jag att vi har fått med oss. Sedan är det en stor bonus att träffa kollegor och dela erfarenheter, säger Fdhila.

Nu fortsätter programmet med Ann-Charlotte Söderlund från Gozzo Advokater, som talar underrubriken ”Skyddsstrategier – exempel från verkligheten”.

Annika Ulltin, Kommunikationschef på PRV

Kommentarer inaktiverade för Designfokus på PRV-utbildning

Under design, patent

Kommentarer inaktiverade.