Europeisk design samlad och sökbar i en gemensam databas

I dag ansluter Patent- och registreringsverket sin Svensk Designdatabas till DesignView där designs från hela Europa finns samlad. Sökningar görs kostnadsfritt.

Projektet DesignView startades av OHIM för att samla nationella kontors samt OHIM:s och WIPO:s designdatabaser till en gemensam sökmotor.  Det innebär att samtliga av Europas register över designregistreringar snart kommer att finnas samlade i en och samma databas.

– Fördelen med det här samarbetet är att alla registrerade designs snart finns samlade på ett ställe, vi väntar bara på några länder som kommer att ansluta sig under våren. DesignView finns tillgängligt på flera språk och det är lättöverskådligt, säger PRV:s projektledare Jenny Englund.

Databasen är offentlig och sökningar görs kostnadsfritt.

/Stina Lilja, Press och PR-ansvarig på PRV

1 kommentar

Under design, immaterialrätt

Ett svar till “Europeisk design samlad och sökbar i en gemensam databas

  1. Ping: Flamsig Gävlebock packad av Mackmyra | PRVbloggen