Myndighetssamarbetet starta och driva företag växer

Från och med den 1 januari 2014 kommer PRV att ingå som en del i Myndighetssamarbetet starta och driva företag. Totalt är vi då sju myndigheter som tillsammans arbetar för att göra det enklare för företagare i Sverige.

– Vi är väldigt glada över att ingå i myndighetssamarbetet där vi gemensamt arbetar för att stödja företagare. Det främjar innovation och tillväxt i Sverige. Det är positivt att immaterialrätten får en naturlig plats i det här sammanhanget, den ett viktigt verktyg för att göra bättre affärer, säger Susanne Ås Sivborg.

PRV kommer att medverka i myndighetssamarbetets samtliga produkter. Först ut är Starta företag-broschyren där nästa utgåva utkommer i mitten av januari och Starta företag-dagen med start den 28 januari i Malmö. Vi har också information med på verksamt.se.

– Det känns mycket bra att få välkomna PRV in i myndighetssamarbetet. Det medför att vi kan ge ännu bättre samlad information och service till företagaren. Det är när vi myndigheter samverkar som vi verkligen kan underlätta för företagaren i deras vardag, säger Annika Bränström, generaldirektör för Bolagsverket och ordförande i nationella ledningsgruppen för Myndighetssamarbetet starta och driva företag.

Fakta om Myndighetssamarbetet starta & driva företag
Myndighetssamarbetet inleddes år 2006. Det ska förenkla för företagare och effektivisera myndigheternas arbete med information och service till företagare. Samarbetet består av att vi tar fram och förvaltar produkter i samverkan, till exempel verksamt.se, Starta företag-dagen och Starta företag-broschyren. Myndigheterna som är med är Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Försäkringskassan, Patent- och Registreringsverket, Skatteverket, Tillväxtverket och Tullverket.

/Stina Lilja, Press och PR-ansvarig på PRV

Kommentarer inaktiverade för Myndighetssamarbetet starta och driva företag växer

Under Okategoriserade

Kommentarer inaktiverade.