Hur säkra sina immateriella tillgångar?


Det finns flera möjligheter att ta hand om ett företags immateriella tillgångar. Tillgångarna faller inte alltid inom ramen för immaterialrätten och får säkras på annat sätt. Värdefulla immateriella tillgångar i ett företag är t ex avtal och samarbeten, affärsstrategier, företagshemligheter, know how samt medarbetarna och deras relationer till kunderna. Möjligheterna hos de immateriella tillgångarna är unikt för varje enskilt företag och hänger intimt samman med företagets affärsidé. Låt oss ta Spotify som exempel. Spotifys idé är att erbjuda stora mängder musik till en låg kostnad, ett lagligt alternativ till nedladdning. Att företaget lyckades lansera sin idé – och framgångarna som följt – är till stor del tack vare avtal och samarbeten. Men hur gick de tillväga?

I PRV-skolan diskuterar vi olika möjligheter som komplement till immaterialrätten. Vår förhoppning är att du i beskrivningen hittar något som passar dig och ditt företagande!

Anna Engquist, webbansvarig på PRV

Kommentarer inaktiverade för Hur säkra sina immateriella tillgångar?

Under immaterialrätt

Kommentarer inaktiverade.