Det bästa är när vuxna leker

Jag mötte femåringen i lördags – på bästa sändningstid – med sax, tejp och snöre. Och pappkasse från Ica. Lite plocktrött frågade jag vad hon skulle med allt det här. ”Jag ska göra en uppfinning pappa!”

Patentpersonen frågade vad det var för problem hon tänkte sig lösa? ”Jag ska bygga en linbana åt Nalle. Han är fast på köksön och kan inte komma därifrån.”

Jag följde med ut i köket. Mycket riktigt där satt han, ensam på bänken, Nalle.

Strax härefter kommer jag på mig själv klippandes Ica-kasse. Nalle måste ju ha en korg att sitta i. Foot-of-Africa får vänta. Korgen måste förstärkas med tejp. Det går ingen nöd på Stjärnorna på slottet. Snöret spändes kors och tvärs över köket, och till slut kunde vi undsätta Nalle. Med Ebbas uppfinning.

Det behöver kanske inte vara svårare än så. Nöden är uppfinningarnas moder. Och alla problem har sina lösningar. Särskilt om det gäller att rädda Nalle.

Stefan Hultquist, enhetschef och utbildare PRV

Läs mer om tekniska problem och svenska uppfinnare i PRV-skolan!

1 kommentar

Under patent

Ett svar till “Det bästa är när vuxna leker

  1. Kreativitet när den är som bäst!
    Underbar liten berättelse!
    Med vänlig hälsning från Marie Paulson, innovatör av Swing Ping Pong.