Se upp för domänskojare – läs grym guide!

Stiftelsen för internetinfrastruktur har precis kommit ut med guiden ”Skydda ditt företag mot bedragare – nätfiffel, bluffakturor och vilseledande försäljning”. Den går grundligt igenom en rad olika metoder som oseriösa säljare och bedragare använder för att försöka lura företagare.

Internet har blivit en allt viktigare del i vårt liv. TV-apparaterna är till exempel snart lika mycket webbläsare som tv och den tryckta telefonkatalogen och produktblad ersätts av söktjänster på nätet, resonerar guidens författare Anders Nyman i förordet. För företagare eller privatpersoner som vill bygga en digital identitet på internet är en egen internetadress, ett domännamn, en mycket viktig del. Trots det kommer tanken på en sådan ofta i andra eller tredje hand när ett nytt företag startas. En rad termer och fackuttryck gör det inte lättare att förstå vad som gäller.

Till din hjälp går journalist Nyman grundligt igenom handel och bedrägerier med domännamn och webbplatser. Han förklarar lättbegripligt vad domännamn är, hur du väljer ut och registrerar ett eget och hur bedragare och oseriösa företag försöker tjäna pengar på dig.

Du får också veta hur du ska skydda dig, och vilka rättigheter du har om du luras att ingå ofördelaktiga avtal. Guiden riktar sig främst till företagare, men också som privatperson kan du ha stor nytta av innehållet.

Bra läsning för att snabbt få koll på läget, helt enkelt.

Guiden Oseriösa metoder vid telefonförsäljning av domännamn laddar du ner här. DN:s artikel som uppmärksammade oss på guiden läser du här.

Kommentarer inaktiverade för Se upp för domänskojare – läs grym guide!

Under immaterialrätt

Kommentarer inaktiverade.