Immaterialrätt i kreativa företag

Varmt välkommen till vårt webbsända seminarium 19 mars,
kl 10.00 – 12:00. Kostnadsfritt.

Företag i kreativa och kulturella näringar säljer ofta en tjänst, upplevelse eller ett koncept. Hur kan immaterialrätten användas i dessa företag för att lyckas bättre?

För verksamma inom kreativa näringar kan de immaterialrättsliga reglerna kännas abstrakta. Men i många fall är immaterialrätten en viktig del för den kreativa verksamhetens framgång. Vid det här seminariet diskuterar vi:

  • Kan man skydda en tjänst eller ett koncept?
  • Hur designar man ett attraktivt erbjudande – har det med immaterialrätt att göra?
  • Vilka är möjligheterna och svårigheterna?

Ur innehållet
Konkreta exempel och en erfaren expertpanel:
Vid seminariet exemplifierar vi frågeställningarna med North Kingdom på plats, en digital kommunikationsbyrå som laddar sina kunders varumärken med känslor. Bland deras kunder märks stora och välkända varumärken som Lego och Adidas. Vi diskuterar utifrån VD David Erikssons konkreta frågeställningar.

En erfaren expertpanel bidrar med stor samlad kompetens inom immaterial­rätt och från kreativa branscher:
Christina Wainikka, advokat, Wainikkas Advokatbyrå. Har arbetat med immaterialrättsfrågor sedan tidigt 90-tal, bland annat med frågor kring tjänsteinnovationer och användning av immaterialrätt som grund för affärsmodeller.

Magnus Ahlgren, chefsjurist, PRV:s Design- och varumärkesavdelning. Erfaren föreläsare som tidigare arbetat som nationell expert på EU:s varumärkesmyndighet, OHIM. Ledamot i den svenska delegation som arbetar med förslaget till ny EU-varumärkeslagstiftning.

Eva-Karin Anderman, programchef SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign. Ansvarar för forskningsrelaterade frågeställningar och projekt inom designområdet.

Webbseminarium: Immaterialrätt i kreativa företag

Varmt välkommen!
Önskar Cecilia Fröderberg, moderator för seminariet och projektledare på PRV och Charlott Galant, utbildningsansvarig på PRV

Kommentarer inaktiverade för Immaterialrätt i kreativa företag

Under immaterialrätt

Kommentarer inaktiverade.