Framtiden surrar i luften?

drönareBild från den japanska ansökan JP2012198883

Snart kommer det publiceras några inlägg om uppfinningar som på ett eller annat sätt förändrat vår värld utan att vi tänker så mycket på dem. När man sitter och klurar på sådana saker så börjar man ju också tänka på vad som kommer att bli nästa grej att förändra vår värld. Saker som diskuterats är 3d-skivaren, aerogel och dess nya tillvekningsmetoder. En annan sak som diskuterats har varit drönare. Inte den militära varianten utan den civila, den som man kan använda för att filma in i grannträdgården från luften, eller för att leverera varor som amazon just nu testar. Det kan också användas till att övervaka naturområden utan att behöva störa djurlivet allt för mycket och så kan det som sagt användas till grannövervakning. En science fiction värld känns helt plötsligt lite närmre, bra eller dåligt får framtiden utvisa.

Vi på PRV-bloggen i alla fall är inte ensamma om att undra om vad drönare kommer att innebära och som av en händelse så kommer veckans Kobra på SVT handla om just drönare.

/Lisa Sellgren
Patentingenjör PRV

1 kommentar

Under patent

Ett svar till “Framtiden surrar i luften?

  1. knut Jenssen

    Under branden i norska Lærdal tidigare i år vågade man inte släcka med helikopter bland annat på grund av att det var så många som hade drönare uppe för att filma och ta bilder. Visst är det bra med ny teknik, men det ställer krav på användarnas vett och förstånd så att de kan hantera sina leksaker utan att skada andra.