Ny namnlag som förenklar

Den 1 januari 2015 kan namnlagen komma att förändras. Kort sammanfattat innebär det flera förenklingar för personer som går i namnbytartankar; det ska bli fritt att byta till ett efternamn som bärs av minst 2000 personer, det kommer att bli möjligt att ha dubbla efternamn och Skatteverket är den myndighet som hanterar samtliga namnfrågor.

/Stina Lilja, Press och PR-ansvarig på PRV

Tillägg den 25 mars 2014: Det är justitiedepartementet som arbetar med lagstiftningsärendet. I går kungjorde Regeringen en lista över planerade propositioner första halvåret 2014. Eftersom namnlagsärendet inte finns med där kan man inte räkna med ett ikraftträdande 1 januari 2015 utan allra tidigast 1 juli 2015. Eftersom det är val i höst är det inte otänkbart med ytterligare fördröjningar.

skatteverket

Kommentarer inaktiverade för Ny namnlag som förenklar

Under immaterialrätt

Kommentarer inaktiverade.