Webbsända seminarier förenklar för blivande företagare

Bildbanksbilder till Tillväxtverket

Sju myndigheter har tagit ett gemensamt grepp och skapat kostnadsfria webbseminarier som hjälper entreprenören att starta företag. PRV är en av de deltagande myndigheterna.

På vägen mot att starta sitt företag behöver den blivande företagaren ha kontakt med flera myndigheter. För att underlätta den processen har de sju myndigheterna tagit fram webbseminarier som kommer att direktsändas och deltagarna har möjlighet att ställa frågor i realtid genom en chattfunktion. Det enda som krävs är en bredbandsuppkoppling, dator, mobiltelefon eller läsplatta med högtalare. Webbseminarierna är sprungna ur myndighetssamarbetet Verksamt.se och arrangemanget Starta företag-dagen som besökt större städer i landet.

– Vi ser webbseminarierna som ett viktigt tillskott i myndighetssamarbetet för att nå ut till fler blivande företagare. Det ska vara enkelt att starta och utveckla företag i Sverige, säger Johanna Svensson som är PRV:s projektledare i samarbetet.

Webbseminarierna sänds i fem olika avsnitt och det är möjligt att delta på enstaka eller samtliga:

  1. Din affärsidé: Tips och idéer om hur du kan tänka när du ska forma din affärsidé och om nyttan med en affärsplan. Vi pratar finansiering och budget och var man kan få hjälp med sin företagsstart. Medverkande myndigheter är Tillväxtverket och Arbetsförmedlingen.
  2. Företagsformer: Enskild firma eller kanske ett aktiebolag? Är du ensam eller är ni fler som ska starta tillsammans? Här tar vi upp de allra vanligaste företagsformerna och beskriver skillnaderna. Medverkande myndigheter är Bolagsverket, Skatteverket och Försäkringskassan.
  3. Skatter, tullavgifter: Hur fungerar det med skatter och avgifter för mig som företagare? Vad gäller om jag ska importera? Hur redovisar jag och till vem, är några frågor vi får svar på i det här avsnittet. Medverkande myndigheter är Skatteverket och Tullverket.
  4. Företagsnamn och varumärke: Vad ska ditt företag heta och vad får det heta? Hur skyddar du ditt företagsnamn och varumärke? Bolagsverket och Patent- och registreringsverket ger dig förutsättningar och tydliga exempel.
  5. Registrering: Här får du veta hur du enklast går tillväga när du ska registrera ditt företag. Bolagsverket och Skatteverket guidar dig genom det här avsnittet.

Webbseminarierna startar den 14 april. Besök verksamt.se för anmälan och mer information. Bakom satsningen står Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Försäkringskassan, Patent- och registreringsverket, Skatteverket, Tillväxtverket och Tullverket.

Premiären för webbseminarierna sker under vecka 16 med start den 14 april. Besök verksamt.se för anmälan och mer information. Webbseminarierna är en del i myndighetssamarbetet Starta och driva företag. Bakom satsningen står Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Försäkringskassan, Patent- och registreringsverket, Skatteverket Tillväxtverket och Tullverket.

Välkommen att delta!
/Stina Lilja, Press och PR-ansvarig på PRV

Kommentarer inaktiverade för Webbsända seminarier förenklar för blivande företagare

Under Okategoriserade

Kommentarer inaktiverade.