Sveriges patentdrottning på plats på Patentdagen

Paneldebatt om kopplingen mellan affärsnytta och patent.

Paneldebatt om kopplingen mellan affärsnytta och patent.

I går var det dags för den årliga Patentdagen. Nytt för denna gång var samarbetet med Veckans Affärer. Kombinationen med en mer specialistinriktad förmiddag och en mer allmän eftermiddag blev riktigt lyckad.

Under förmiddagen fick vi bland annat lyssna på Ericsson arbetar med FRAND-licensiering och hur de utgår från vart marknaden är på väg för att avgöra vad de ska lägga kraft på i teknikutveckling och patentering. Spännande att intäkterna från immateriella rättigheter bara ökar och ökar. Immaterialrätt är en central intäktskälla snarare än kostnad för att skapa skydd.

Förmiddagen bjöd även på inblick i hur SKF arbetar med såväl IP (Intellectual Properties) som IA (Intellectual Assets) på ett strukturerat sätt. Vinge gav oss uppdateringar om patenttroll och aktuella domstolsfall. Justitiedepartementet rapporterade om arbetet med det enhetliga patentskyddet. Mycket matnyttigt för de insatta!

Under eftermiddagen lades fokus mer på det mindre företaget och IP-strategier. Bland annat pratade ”Sveriges patentdrottning” (PRVs GD) om hur företagare bör gå från att tänka på ”kan jag skydda detta” till ”hur ska jag hantera mina immateriella tillgångar”. Just strategi och medvetenhet om sina tillgångar samt att göra medvetna val var ett gemensamt budskap från eftermiddagens talare. Att immaterialrätt blir allt viktigare i dagens samhälle verkade alla överens om.

Så. Med det sagt formulerades GDs titel om från patentdrottning till immaterialrättsdrottning av eftermiddagens värd från VA.

Anna Danestig, kundansvarig PRV

Kommentarer inaktiverade för Sveriges patentdrottning på plats på Patentdagen

Under patent

Kommentarer inaktiverade.