Bravo för immaterialrätt, spel och ljuv musik!

Image

Släpp sargen, kom in i matchen och spela. Den 15 maj kör PRV det webbsända seminariet ”Immaterialrätt, spel och ljuv musik”. Då träffar du Nuday Games som berättar om framgången bakom frågesportspelet Rock Science.

En hel hoper stenhårda rockrävar kan inte ha fel: frågesportspelet Rock Science skördar framgångar världen över och alla ifrån pudelpermanentade till dödsmetalldiggare headbangar dess lov. Bakom idén ligger företaget Nuday som rör sig i gränslandet mellan spel- och musikbranschen.

Mikkey Dee_webbstl

Motörheads Mikkey Dee är spelsugen.

Genom spelet har de etablerat imponerande samarbeten med stora rockband, artister och varumärken som Motörhead, Dregen, Zoundindustries och Marshall hörlurar. Affärsidén är att genom spelifiering av subkulturer skapa engagemang hos användarna.

Vid seminariet på VINNOVA berättar grundaren och VD Jorge Bravo om hur de gått till väga för att designa ett attraktivt erbjudande med stöd av immaterialrätten: vilken roll har den när man skriver avtal? Hur kan man använda upphovsrätten strategiskt? En erfaren expertpanel med stor kunskap inom immaterialrätt, spel och musik är på plats för att diskutera frågorna med Jorge och deltagarna.

Vi tror att innehållet är extra intressant för dig som är företags-, affärs- eller innovations­rådgivare. Du har en del kunskap om immateriella rättigheter men behöver bättre kläm på tankarna kring affärsnyttan.

Nyfiken på när, var och hur mer i detalj? Läs mer och anmäl dig här. Läs mer om Rock Science här. Kan du inte vara med på plats på VINNOVA – följ seminariet på webben i realtid eller i efterhand.

Tärningen är kastad, spelet är igång. Let’s raaawk!

Therese Ahlén, kommunikatör på PRV

Kommentarer inaktiverade för Bravo för immaterialrätt, spel och ljuv musik!

Under immaterialrätt, upphovsrätt, varumärke

Kommentarer inaktiverade.