Bästa picknickmaten i sommar

– eller hatt av för mannen som förfinar ”förfarande av påförande av ett pålägg på en smörgås”.

mackaHar du precis som jag känt en oerhörd vånda över att din pinfärska picknickbaguette ska förlora fattningen? Bli blöt, tappa både innehåll och förföriskt fras?

Lugn. Hjälpen finns som alltid att hitta i Svensk patentdatabas gedigna samling av världsförbättrande innovationer.

Låtom oss tacka Klaus-Peter Letsch, tysken som lackade ur på att ost, skinka och allehanda såser rasar ur utflyktsmaten och dessutom kladdar till det. Efter imponerande mycket tankemöda patenterade han en innovation (EP-A-612 476) som ska ultraoptimera påläggspåläggandet på macka med hjälp av en fiffig påse och kroppsliga stödattiraljer.

Vad är då grejen? Jo, genom det här patentet:

(…)är ett förfarande känt för framställning av en sandwich strax före förtäring. Härvid införs i ett icke uppskuret bröd medelst ett i brödet inträngande halvskal en i den främre ände redan öppen påse, som därefter i den bakre ände kan dras ut ur brödet och ur halvskalet, varvid innehållet i påsen medelst en åtsnörning av den bakre änden trycks ut.”

Men jag måste vara helt ärlig – jag fattar inte riktigt hur den här skapelsen ska te sig i praktiken. Men Klaus-Peter förklarar vidare:

mackaDet är även tänkbart att påsen kan dras ut ur baguetten genom sammanpressandet respektive åtsnörningen av påsen medelst fingrarna på en människas hand och genom utdragningen med den andra handen, medan pålägget därvid låter sig jämnt fördelas på baguetten respektive mellan baguettens halvor.

Anordningen är dock inte varumärkesskyddad, så vitt jag kan se i en sökning i Svensk varumärkesdatabas. Får jag tipsa Klaus-Peter om att registrera MackaPär? (Lugnt, den bjuder jag på.)

Skapelsen i sin helhet och alla övriga registrerade snilleblixtar kring hur du undviker saggig smörgås, utflyktsfadäser och mer därtill hittar du in Svensk Patentdatabas. Sökordet är fritt – låt fantasin och inspirationen flöda!

Kommentarer inaktiverade för Bästa picknickmaten i sommar

Under patent

Kommentarer inaktiverade.