Aktivitetsarmbandet årets julklapp

Det finns bara en tänkevurpa runt årets julklapp : Den ska ges bort! Och det är helt klart olika signalvärden i att få ett tevespel (1992) eller en platteve (2004) än som i år: ett aktivitetsarmband!

En gång gav jag min fru en kräm. Med glatt sinne. En helt vanlig kräm. Biotherm. Samma som vanligt tänkte jag. Ett tomtebloss av vänlighet. Dock hade jag missat det finstilta. Det var en anti-rynkkräm.

Jag vet inte om det var tio eller tjugo år yngre man skulle se ut, men förutom förolämpningen i sig höll vi på att hamna i en diskussion om det ens var sedesamt om hon smorde in sig. Min fru var trettio vid tillfället.

Nu på morgonen avslöjade Handelns utredningsinstitut (HUI) att årets julklapp spås bli aktivitetsarmbandet. Jag antar att det finns flera tillverkare av aktivitetsarmband, men en gemensam uppfinningstanke verkar vara stegräknare och pulsräknare, samt – naturligtvis – ett gränssnitt mot elektronika.

HUI jobbar – inte helt olikt PRV – med tre kriterier: Årets julklapp ska vara ny eller aktuell, säljas i stort antal exemplar och representera tiden vi lever i.

Försäljningssiffrorna kan man mäta. Jag tror också man har helt rätt i att den representerar tiden vi lever i. Det är tydligt att träning ligger i tiden. Bara här på firman har vi haft ett par stegräknartävlingar senaste året.

Min invändning ligger i själva bortgivandet. Och det är tanken som räknas heter det ju, vilket gör det ännu värre: Vill man ha det här av sin käresta?

Kanske utredningsinstitutet till nästa år räknar av förväntade mellandagsbyten? Spar kvittot!

Stefan Hultquist, enhetschef och utbildare PRV

Till sist:
Man kan gott och väl pricka av Aqua Vera som årets julklapp 1993, en doft. Sidenslipsen är kanske som aktuellast på Fars dag. Men till nästa år, HUI, värna husfriden med en mindre laddad present! Japanska servettringar av päronträ?

Kommentarer inaktiverade för Aktivitetsarmbandet årets julklapp

Under innovation

Kommentarer inaktiverade.