Patentsmörgås på julskinka

Den finns i flera varianter. Varje restaurang av rang har en. Åsikterna går isär om man bygger från botten av vitt bröd eller Hönökaka. Pappa lägger pannbiff på. Finsmakaren falukorv.
Åtminstone är där ett ägg. Och skinka. Bräckt. Eller rökt. Och lite lök. Röd. Mycket majonnäs.

Kärt barn har många namn. Och bra namn samlar sina utföringsformer: Patentsmörgåsen, i sin enklaste form en stekt smörgås med skinka och stekt ägg.

En säker variant för mellandagarna är den med julskinkan (som är kvar), skånska senapen (som ni inte ätit upp) och rödbetssalladen (längst ner i kylen).

Perfekt lunch eller vickning mellan jul och nyår. Gärna till en rustik pilsner!

God jul önskar Julbocken!

Kommentarer inaktiverade för Patentsmörgås på julskinka

Filed under innovation

Kommentarer inaktiverade.