Ett fönster utåt : fransk immaterialrätt i teori och praktik

Hej kära läsare !

Jag är Svenska och franskt utbildad advokat, medlem av Franska Advokatsamfundet, med 3 Jur Mag examen i ”Affärsrätt” 1996 (Sorbonne), ”Immaterialrätt, spec. Upphovsrätt” 1997 (5e spec.år) och ”Kulturarvsrätt” 2010 (5e spec.år).

Startade år 2000 den juridiska avdelningen på internationella franska pressbild byrån ”Sygma” och arbetade 10 år som ”Senior Legal Counsel EMEA” i  visual media branschen hos ”Corbis Corp” (Bill Gates US group).

Idag har jag egen Advokatbyrå i Paris med kunder runt om i världen. Jag undervisar inom Business, Art, Culture & Communication och föreläser för Universitet i Kina samt internationellt som VP för ”Iclafi” (ICOMOS Intll Sc.Legal, Admin & Fin. Committee).

Passionnerad av immaterialrätt, upphovsrätt, bild, media, konst och kultur är jag också helt övertygad om vikten av att tidigt ha ett strategiskt ”Legal Management” tänkande inom all business men särskilt inom IP, Media och IT !

Jag konstaterar dock att många bra innovativa projekt inte har en tillräckligt optimerad affärsstrategi. Utrymme finns alltså att förbättra den biten i de flesta projekt och företag, vare sig de finns i Sverige eller Frankrike, Europa eller internationellt !

I den andan tänker jag att det kunde vara intressant att då och då dela med mig av mitt franska juridiska perspektiv. Kanske kommer det att handla om prejudikat, en rättspraxis, en ny lag eller ett lagförslag, en viktig debatt eller rättspraxis…

Tiills vidare säger jag alltså… Väl mött samt på återhörande !

Advokat Sara Byström

BYSTROM LAW OFFICE

+ 33 6 16 45 57 75
sara.bystrom@bystrom-avocat.com

Kommentarer inaktiverade för Ett fönster utåt : fransk immaterialrätt i teori och praktik

Under immaterialrätt

Kommentarer inaktiverade.