Smartshake: från idé till global succé

Den 26 mars vill vi att du följer med på Smartshakes resa ut i världen.  På ett webbsänt seminarium hör vi grundaren Mikael Bergström berätta om utmaningar och möjligheter med att ta en produkt från idé till global succé.

Tillsammans med en expertpanel kommer vi att prata om hur man bäst drar nytta av sina immaterialrättsliga verktyg för att ta steget ut på den europeiska marknaden. Mikael Bergström får stå som livs levande exempel på hur man kan lyckas: hans idé Smartshake har tagit träningsvärlden med storm och säljs idag i ett sextiotal länder! Konceptet är välfungerande och enkelt – en bägare med separata behållare för olika serveringar i samma enhet.

Vi tar upp tips, svårigheter och fallgropar i arbetet med att etablera sig internationellt: Var börjar man och hur väljer man marknader? Var finns det hjälp och när ska man börja tänka på immaterialrätten?

PRV:s patentingenjör Henrik Eriksson är moderator.

Henrik, vem ska inte missa det här?
– Det här är för rådgivare inom innovationsvärlden som har skaplig koll på immateriella rättigheter men ändå behöver stärka kompetensen kring affärsnytta och internationalisering. Jag vill att seminariet ska öppna deras ögon för immaterialrätten som ett affärsstrategiskt verktyg.

Vad vill du att man har med sig från dagen?
– Jag hoppas att man blir inspirerad av ett företag som lyckats ta steget utanför Sverige och att man får med sig många råd och tips. Det kommer att vara flera engagerade rådgivare från hela landet på plats att nätverka och byta erfarenheter med.

Immaterialrätt låter krångligt och tidskrävande. Kan man inte bara skippa det?
– Nix! Det kan upplevas som ett svårt och komplext område, men vi vill visa att det finns en hel del hjälp att få. På något sätt måste du förhålla dig till immaterialrätten i slutändan, annars kan du riskera att göra intrång i andras rättigheter.  Dessutom vill du väl ha koll på dina egna affärsmöjligheter internationellt?

Här kan du titta på seminariet i efterhand: http://bambuser.com/v/5380025

Titta gärna på våra tidigare webbseminarier med inspirerande inblickar i hur företagare kan använda immaterialrätten som strategiskt verktyg.

Anna Engquist,
Ansvarig för nationella utbildningar på PRV

Kommentarer inaktiverade för Smartshake: från idé till global succé

Under immaterialrätt

Kommentarer inaktiverade.