Sekretessavtal för företagshemligheter – en kurs för dig som arbetar med innovation!

Den 12 maj vill vi gärna träffa dig på vår kurs Skydd av know-how: Immaterialrätt, företagshemligheter och sekretessavtal

Hur fungerar lagen om företagshemligheter tillsammans med de immateriella rättigheterna? Magnus Tonell, advokat och delägare på ADN Law berättar:

Vilka vänder sig kursen till?
Detta är en fördjupningskurs som tagits fram med särskild tanke på alla de som arbetar med rådgivning i innovationssystemet. Det kan till exempel vara personer som arbetar med rådgivning på någon av innovationsstödsystemets organisationer eller innovationskontor. Även andra yrkesverksamma som kommer i kontakt med dessa frågor, exempelvis personalchefer, produktionschefer och bolagsjurister som behöver utveckla sina kunskaper inom området kan med fördel gå denna kurs.

Vad lär jag mig?
Tanken är att man ska få djupare kunskap och förståelse om hur företagshemligheter och innovationer bäst kan skyddas inom näringslivet. Ämnen som jag kommer att prata om under dagen är exempelvis det rättsliga skyddet för företagshemligheter – vad kan skyddas och vilka komplement finns?

  • Hur förhåller sig skyddet till offentlighet och sekretess
  • Immaterialrätten – förhållandet till affärsstrategisk information
  • Sekretessavtal – vad ska man tänka på vid upprättandet eller granskning av ett avtal? Praktiska exempel
  • Konkurrensklausuler– vad ska man tänka på vid upprättandet eller granskning av ett avtal? Praktiska exempel
  • Åtgärder vid angrepp – vilka sanktioner finns att tillgå

Vad gör jag med kunskapen när jag kommer hem?
Efter kursen kommer du att ha ökat din kunskap om hur lagen om företagshemligheter förhåller sig till patenträtt, varumärkesrätt, mönsterskyddet och upphovsrätt. Vad bör man göra i praktiken för att förstärka och komplettera det skydd som följer av lag? Vad bör man tänka på och vilka fällor bör man undvika? Vilka frågor bör man ställa i en rådgivarsituation?  Vanliga misstag och fallgropar. Vilka frågor uppstår det ofta tvister kring.

VMagnus Tonell, författareem är du och vilken är din expertis?
Jag är advokat och delägare på advokatfirman ADN Law. Jag har bred erfarenhet av dessa frågor i min advokatverksamhet. Jag föreläser och skriver regelbundet artiklar i ämnet och är författare till boken Sekretessavtal och det rättsliga skyddet för företagshemligheter.

Ja, jag vill ta del av programmet och anmäla mig till kursen

Varmt välkommen!

/ Anna Engquist, ansvarig för nationella utbildningar på PRV

Om Magnus
Magnus TonellFöreläsare är Magnus Tonell, advokat och delägare på ADN Law med immaterialrätt, företagshemligheter och marknadsrätt som huvudsakliga rättsområden. Magnus föreläser regelbundet och har bland annat publicerats i tidskrifterna NIR, Skattenytt, Brandnews och PatentEye. Han är även författare till boken Sekretessavtal och det rättsliga skyddet för företagshemligheter, som också är kursmaterial.

Kommentarer inaktiverade för Sekretessavtal för företagshemligheter – en kurs för dig som arbetar med innovation!

Under immaterialrätt

Kommentarer inaktiverade.