Hello Innovation – en talkshow om innovation

Innovationsklimat i företag och organisationer, låter det lockande för dig? I så fall har du kommit rätt!  Den 26/3 sändes ytterligare ett avsnitt av Hello Innovation, som är ett webbsänt kunskapsforum för dig som är intresserad av innovation.

Studion gästades av:

  • Leif Denti, doktor i innovationspsykologi från Göteborgs universitet
  • Helena Karlsson, innovationsvetare och doktorand i innovationsledning, Munktell Science Park och Mälardalens Högskola
  • Daniel Gustavsson, Manager, Control Design Application Development ABB Facts
  • Martin Sjöberg, innovationsstrateg i näringsliv, akademi och myndigheter

Våra gäster bjöd på konkreta tips på hur man både på individnivå och på teamnivå börjar i det lilla för att stärka innovationsgraden i sin organisation.

De tog upp vikten av interaktion både inom och utanför organisationen och hur man genom att ta till vara på olikheter i organisationen kan hitta värdefulla resurser för innovation. Vidare pratade de om hur man genom att se misslyckanden som ett lärande kan öppna för innovation. Vår akademiske sidekick i programmet, Anders Wikström vill byta namn på ordet misslyckande till ”att missa att lyckas”.

Ledningens långsiktighet i innovationsarbetet och deras vilja och stöd för att bli en innovativ organisation är A och O men för att få till ett innovativt klimat måste man börja i det lilla på gräsrotsnivå.

Se programmet i sin helhet och ta del att våra gästers tips på hur du kan stärka innovationsgraden i din organisation!

/Cecilia Hyrén, redaktör och programledare för Hello Innovation

Ps. Dina reflektioner och erfarenheter som du får när du ser programmet är värdefulla! Dela dem gärna i dina sociala kanaler men glöm då inte att tagga ditt inlägg med #HelloInnovation. Tack 🙂 Ds.

 

 

Kommentarer inaktiverade för Hello Innovation – en talkshow om innovation

Under innovation

Kommentarer inaktiverade.