Svenska finalister i internationellt innovationspris

Vi är innovativa i Sverige! Det är Gunnar Asplund, John Elvsjö och Mårten Skogö bevis på – samtliga är finalister i Europeiska patentverkets prestigefyllda innovationspris European Inventor Award.

Vi har tre svenska finalister i två av kategorierna i det Europeiska patentverkets prestigefyllda innovationspris European Inventor Award 2015.

Gunnar Asplund har nomineras och gått till final i industrikategorin för sina insatser inom HVDC Light, en teknik som mycket kortfattat skapar förutsättningar för att sammanlänka och bygga stabilare elnät för en grön energiomställning.
Mer information och möjlighet att rösta.

I kategorin för små och medelstora företag finner vi John Elvesjö och Mårten Skogö  som tagit sig till final med sin innovation inom eye-tracking, en teknologi för som känner av en persons ögonrörelser.
Mer information och möjlighet att rösta.

Förra året fanns den osynliga cykelhjälmen Hövdings uppfinnare Anna Haupt och Terese Alstin med som finalister i European Inventor Awards katergori för små- och medelstora företag.

Europeiska patentorganisationen (EPO) är en samarbetsorganisation mellan flertalet av de europeiska staterna. Den bildades genom en internationell konvention i München 1973.

Vilka som vinner tillkännages under en ceremoni i Paris den 10 juni.

Stort lycka till!
/Stina Lilja, pressansvarig på PRV

Kommentarer inaktiverade för Svenska finalister i internationellt innovationspris

Under immaterialrätt

Kommentarer inaktiverade.