Patentstrategier i digitala succéföretag

Den 18 maj vill vi gärna träffa dig på vårt webbsända seminarium om patentstrategier i digitala succéföretag. Här intervjuar vi Maja Wilhelmsson som är bolagsjurist på Narrative och som berättar varför hon har valt att lägga tid på att komma och ta del av seminariet.

Maja Wilhelmsson, bolagsjurist på Narrative

Maja Wilhelmsson, bolagsjurist på Narrative

Vad vill du lära dig mer om?
Det finns en stark kultur bland startups om att dela med sig av sina erfarenheter. Jag är intresserad av att höra vilka erfarenheter andra företag, som har gjort samma resa som Narrative nu gör, har av immaterialrättsliga frågor. Som startup efterfrågar vi information om vilka erfarenheter andra har av IP-strategi för att bli bättre själva. Vi har bra kontroll på vad som ingår i vårt IP och var vi kan utöka vårt skydd, men jag vill utvecklas i fråga om att anpassa den informationen till företagsklimatet.

Vilka av dina kollegor på företaget är intresserade av dessa frågor?
Intresset för IP-frågor kommer från hela företaget vid olika tillfällen, eftersom alla känner sig inblandade i att bygga vårt företag och vårt varumärke. Det är i första hand min avdelning, Business management, som jobbar konkret med IP, men i nära samarbete med marknadsförings-, produkt- och utvecklingsavdelningarna.

Har du varit i kontakt med immaterialrätten på ett operativt sätt tidigare?
Som bolagsjurist på Narrative ingår det i mitt jobb. En faktor i sammanhanget är att riskkapitalfinansierade företag har den egenskapen att de, vad gäller immaterialrättsliga frågor, behöver förhålla sig till dels hur vi använder immaterialrättsliga tillgångar för att verka på vår marknad, dels hur våra investerare helst ser att vi spenderar deras pengar.

Vem är du och Narrative och vad jobbar ni med?
Narrative är det marknadsledande företaget inom wearable cameras och bildanalys. Vår produkt, Narrative Clip, är en automatisk, frimärksstor kamera som användaren bär på sin person, katt, cykel etc. och som tar bilder och GPS-data. I vår mjukvara analyseras bilderna och användaren får en presentation av de mest meningsfulla och minnesvärda bilderna i ”moments” i vår mobil- och webapp. Mitt eget flöde av moments består till stor del av deltagande i olika idrottsevenemang som Vätternrundan, skidåkning mm. En av favoriterna kommer från Åre när jag friade till min sambo. Min roll som bolagsjurist på Narrative brukar jag beskriva som att den handlar om tre saker: produkten (t.ex. användaravtal och IP), ägarstöd (finansieringar och bolagsstämmor) samt företagsjuridik (som förmåner, skatt, Narratives globala expansion).

Tack för intervjun!

Välkommen att anmäla dig till vårt webbsända seminarium den 18 maj

/Anna Engquist, ansvarig för nationella utbildningar på PRV

Kommentarer inaktiverade för Patentstrategier i digitala succéföretag

Under patent

Kommentarer inaktiverade.