Webbseminarier för dig som funderar på att göra affärer utanför Sverige

webbseminarium

Nu har du möjlighet att delta i webbseminarier om vad som kan vara bra att tänka på när du ska lansera din produkt i ett annat land.

Flera myndigheter har tagit ett gemensamt grepp och skapat kostnadsfria webbseminarier för dig som vill lära dig mer om import och export. Patent- och registreringsverket och Tullverket är några av de deltagande myndigheterna.

Fler och fler företag importerar eller exporterar varor och tjänster. På vägen mot en lyckad satsning över landsgränserna behöver du som företagare ha kontakt med flera myndigheter. För att underlätta den processen har myndigheter i samverkan tagit fram webbseminarier som kommer att direktsändas och där du som deltagare har möjlighet att ställa frågor i realtid genom en chattfunktion. Det enda som krävs är en bredbandsuppkoppling, dator, mobiltelefon eller läsplatta med högtalare. Det kommer även att finnas en inspelad variant som du kan se när som helst på dygnet.

– Att ha en väl genomtänkt strategi för hur man hanterar sina immateriella tillgångar blir ännu viktigare när man ska gå ut på en internationell marknad. För oss är det viktigt att informera om och i den mån vi kan hjälpa företagare som står inför en internationalisering av sin verksamhet. Därför informerar vi om vad företagare bör tänka på och hur de internationella systemen fungerar, säger PRV:s generaldirektör Susanne Ås Sivborg.

Webbseminarierna sänds i flera delar och det är möjligt att delta på enstaka eller samtliga:

Varumärkesskydd i andra länder: Patent- och registreringsverket berättar om vad som kan vara bra att tänka på när du ska lansera din produkt i ett annat land, varför och var du bör skydda ditt varumärke, hur det fungerar med webbutiker och försäljning över nätet och vad du kan göra för att undvika att bli kopierad.

Designskydd i andra länder: Patent- och registreringsverket berättar om vad som kan vara bra att tänka på när du ska lansera din produkt i ett annat land, om varför och var du bör skydda din design, och vad du kan göra för att undvika att bli kopierad.

Patentskydd i andra länder: Patent- och registreringsverket berättar om vad som kan vara bra att tänka på när du ska lansera din produkt i ett annat land, om varför och var du bör skydda din uppfinning, vad du kan göra själv och vad du bör ta hjälp med.

Handel med länder utanför EU: Tullverket berättar om vad du ska tänka på för att komma igång med din import eller export. Du får bland annat veta vilka verktyg som du kan använda för att registrera ditt företag för import och export, söka varukoder och beräkna tullavgifter.

De direktsända webbseminarierna startar den 26 maj. Bakom satsningen står Myndighetssamarbetet Starta och driva företag.

Besök verksamt.se för mer information.

/Johanna Svensson, kommunikatör och projektledare på PRV

Kommentarer inaktiverade för Webbseminarier för dig som funderar på att göra affärer utanför Sverige

Under immaterialrätt

Kommentarer inaktiverade.