Semesterproblem utan lösningar

Vädret. På Bjärehalvön är det kallt och blött. Det löser i och för sig problemet att man slipper smörja in barnen med solkräm under högljudda protester, men det är ju inte speciellt kul att känna att semestern bokstavligen talat rinner iväg.

Eftersom det inte känns speciellt aktuellt att göra båt-/cykelutflykter med familjen i 12 grader och regntunga skyar så får man hitta på annat att göra. Barnen tycker det är rätt kul att träna volter på en blöt studsmatta. Mannen tycker det är skönt att slösurfa och titta på barn som hoppar på en blöt studsmatta. Det gör inte jag. Därför har jag för en gångs skull sett till att spela så pass mycket golf att jag (kanske?) innan sommaren är slut kan räkna hem medlemsavgiften i Båstad GK.

Golf. Ett universalproblem. De som inte är golfare själva har problem att förstå hur det kan vara så kul att gå omkring och slå på en liten boll i många timmar. De golfare som inte har problem just idag kommer ha det i morgon när lösningen de trodde att de hittat visar sig inte fungera längre. Det kan handla om att de har ändrat greppet, bytt boll, vinklat fötterna, köpt nya klubbor, svingmumlat ”Markus Allbäck”, bytt från yogapositionen hunden till kobran vid visualisering av puttlinjen eller skaffat kikare eller GPS-klocka för avståndsmätning.

Jag skulle nog säga att framför allt de som noggrant läser avståndet 79m till flaggan med kikaren, och sedan skevar ner bollen i bunkern 35m snett till höger har stora problem. Inte bara problemet att få upp bollen ur bunkern utan också med självkänslan. Där löser ju klockan ett problem; man kan låtsas titta på klockan och till synes suckande konstatera att man blir sen till lunchen slippa visa att man visste att det var 79m till flaggan när man hamnar i bunkern. Mitt eget problem är att jag inte har en sådan klocka. Jag har hittills, av ovan nämnda fasa, aldrig vågat använda mig av kikaren som jag fått i födelsedagspresent och bollen landar därmed alltid minst 10m kort.

Immaterialrätt och golf då. Jodå, det kryllar! Många har haft problem och många av dem har hittat på lösningar på dessa som återfinns i patentlitteraturen. Golfutrustning hittar man i klass A63B i Svensk patentdatabas och den ena lösningen är mer finurlig än den andra. Ett av de största problemen för en golfare brukar vara svingen. Detta problem kan kanske lösas med någon av de svingträningsapparater som återfinns i A63B 69/36? Väl värt en sökning!

Varumärken är också viktigt. I golfshopen finns Titleist, Callaway, Ping och de andra stora märkena. Utöver klubbor och bollar finns tillhörande väskor (som kallas bagar på golfbanan om man inte vill bli utskrattad), paraplyer, kläder, skor, kepsar och massa andra bra-att-ha-prylar. Precis som i mataffären betalar många kunder extra för igenkänningsfaktorn.

Mat. Blir ett semesterproblem i kombination med problemet väder. När den som sköter grillen tröttnat på att stå själv i ösregnet är det svårt att hålla fast vid standardkonceptet grillat, färskpotatis och jordgubbar. Lösningen här kan kombineras med problemet golf! När golfaren slutat problemlösa för dagen – antingen genom att ha gett upp eller ha hittat den där temporära lösningen som inte kommer fungera i morgon – så är det sällan långt till närmsta golfkrog. Att äta på en golfkrog i stället för de vanliga vägkrogarna är för övrigt ett bra tips även till de som åker på regnutflykter till museum eller outletbutiker.

Svinga lugnt i sommar!
/Anna Rapp, enhetschef för kundrelationer på PRV

Kommentarer inaktiverade för Semesterproblem utan lösningar

Under innovation

Kommentarer inaktiverade.