Jättemonopol inte patenterbart

Det blev världsrekord i världens största fristående brädspel i helgen. Fyrahundra kvadratmeter. Trendiga Warszawa står nu på första plats i Guinness rekordbok, rapporterar Metro. Monopol lanserades 1935 och firar med några mindre förändringar hela 80 år i år.

Monopol är dock inte patenterbart, eftersom första paragrafen patentlagen säger att vad som enbart är ett spel aldrig anses vara en uppfinning.

Dessutom är det troligt att det polska spelet också skulle snava på andra paragrafen, då lösningen inte är ny. Lasse Hallström experimenterade med jättelika Monopol redan 1984, i teveprogrammet Nöjesmassakern.

Till syvende och sist vill bloggredaktionen ändå slå fast att Monopol är ett mycket starkt varumärke.

Stefan Hultquist, enhetschef och utbildare PRV

Kommentarer inaktiverade för Jättemonopol inte patenterbart

Under varumärke

Kommentarer inaktiverade.