Platsar du som patentingenjör på PRV?

Är du civilingenjör eller har examen på minst magisternivå inom något teknikområde är det bara söka. Men har du vad som krävs?

Som patentingenjör hjälper du ny teknik – uppfinningar – till industrin. Det är du som bedömer uppfinningen och bestämmer om patent, alltså om någon ska få ensamrätt att tillverka och sälja produkter runt den.

En patentportfölj säger något om ett företags värde, och patentaktiviteten i ett land säger något om landets innovationsklimat och möjlighet till utveckling.

Du har ofta kundkontakt och jobbar mycket med information – så du behöver vara bra på att förklara teknik – och du lär dig hela tiden nytt genom arbetet.

Innan du får fatta egna beslut i våra kunders patentfrågor måste du gå vår utbildning till patentingenjör, där juridik och granskningsmetodik varvas med eget arbete under handledare.

Kolla in vår annons som ligger ute till den 25 september!

Fakta PRV:
Patent- och registreringsverket är centret i Sverige för immateriella rättigheter. PRV granskar och skyddar innovationer med hjälp av patent, design- och varumärkesskydd. PRV hanterar också personliga namnbyten och ansökningar om utgivningsbevis för tidsskrifter.

På PRV arbetar 120 patentingenjörer med patentansökningar. Tillsammans har vi kompetens inom alla teknikområden. Patentavdelningen ligger i Stockholm.

Jobba på PRV

Kommentarer inaktiverade för Platsar du som patentingenjör på PRV?

Under patent

Kommentarer inaktiverade.