DNA-reparation, så fungerar det!

IMG_3694_red_webbstl

Linus Plym Forshell förklarar hur DNA-reparation fungerar.

 

Följ PRV:s livesändning om DNA-reparation på Nobeldagen den 10 december klockan 13:00-13:20.

Årets Nobelpris i kemi går till Tomas Lindahl, Paul Modrich och Aziz Sancar för att de på en molekylär detaljnivå kartlagt hur celler lagar skadat DNA och felsäkrar den genetiska informationen. Det handlar alltså om DNA-reparation – men vad innebär det? PRV:s expert på området Linus Plym Forshell kommer att bringa klarhet i frågan under en livesändning på Nobeldagen. Följ programmet direkt på PRV-bloggen den 10 december kl. 13:00-13:20.

Under sändningen kommer Linus Plym Forshell, som till vardags är patentingenjör på PRV, att presentera vad de tre nobelprisvinnarna har forskat på och prisats för. Han kommer även att berätta om hur DNA-reparation fungerar och varför den är så viktig. Hur kan defekter i systemet leda till sjukdom och samtidigt fungera som reparationsmekanism för att behandla sjukdomar? På torsdag får vi svaret.

Linus Plym Forshell har en magisterexamen i molekylärbiologi och han har även forskat på cellulära mekanismer som involverar DNA-reparation.

Välkommen!
/Stina Lilja, pressansvarig på PRV

Kommentarer inaktiverade för DNA-reparation, så fungerar det!

Under immaterialrätt

Kommentarer inaktiverade.