Stefans årskrönika på PRVbloggen

Ni har hört dem sedan september. Skamlöst vevar radiokanalerna i det högre FM-bandet jullåtarna om och om igen. Återvinning ligger i tiden. Och medan resterna av julmaten åker ut och in i kylen sitter landets redaktioner fullt upptagna med att klippa sina årskrönikor. Först ut är PRVbloggen!

1:6 Oskyddad semmel-wrap snabb succé – [länk!]
När Google sammanställde söktrenderna för 2015 toppades inte helt oväntat matsökningarna av innovationen ”semmelwrap”. PRVbloggen var tidigt ute och recenserade semlan och kunde därigenom rida på mediahajpen.

Två avgörande tillgångar i vår rapportering – utöver snabbheten – var den fysiska närheten till Tössebageriet (vi ligger ju på samma gata) samt vårt extremt fina foto, taget av PRVbloggens hovfotograf Thérèse Ahlén.

Prova gärna googla ”semmelwrap” eller ”wrapsemla” och tryck på knappen ”bilder” – där har ni en pågående och framtida referensbild för semlan:

Semmelwrap_450x300
”Semmelwrap” (foto: Thérèse Ahlén )

2:6 Filip & Fredrik och trevligt folk – [länk!]
Den kommer i delux-format i fem avsnitt på femman, från fjortonde januari – ”Trevligt folk” med Filip och Fredrik. PRVbloggen såg biofilmen om Somalias bandylag som åkte till Sibirien. Ett mästerverk signerat Karin af Klintberg.

3:6 Tårar på min kudde – [länk!]
Flera stora inspiratörer har gått bort i år: nu senast Lennart Hellsing, men också Magnus Härenstam och Robert Broberg. Jag noterar hur SAOL fortfarande i sin fjortonde upplaga inte upptagit ”barhopping” som begrepp.

4:6 Stephen Hawking i Stockholm – [länk!]
En extraordinär upplevelse inträffade då Anna Rapp framkastade en friplåt till Stephen Hawkings besök på Stockholm Waterfront. En blandning av rockkonsert och väckelsemöte när fysikens gigant presenterade sina teorier.

IMG_2182_red
”Stephen Hawking” (foto: Anna Rapp)

5:6 Största pärlplattan snart på Arlanda – [länk!]
Ettkommasex miljoner pärlor tog det Sigtunaungarna. Men nu hänger den där i avgångshallen – världens största pärlplatta – till en yta av 40 kvadratmeter. Pärlplattan är förresten en helsvensk uppfinning.

6:6 Vuxenskön julkalender på hal is – [länk!]
Begreppet vattendelare personifieras förmodligen av Erik Haag. Jag har ju gillat Erik ända sedan Hassan/Knesset och tidigt 90-tal.

Årets julkalender i SVT var en riktig höjdare. Och även om fokus låg på mat, kläder, boende och beteenden passerade mycket av teknikutveckling revy i rutan. Allt hon rör vid blir till guld; Karin af Klintberg igen.

ny skridsko
Vikingarna uppfann skridskon (foto: Anna Fanqvist)

Bloggredaktionen och jag vill önska er alla ett riktigt Gott Nytt År!
Vi kastar oss över ett 2016 med aktuella händelser, branschspecifika nyheter, historiska exposéer och mycket mer. Alltid med den immaterialrättsliga vinkeln. Vi ses!

Stefan Hultquist, enhetschef och utbildare PRV

Kommentarer inaktiverade för Stefans årskrönika på PRVbloggen

Under immaterialrätt

Kommentarer inaktiverade.