Studenterna: Vi vill jobba på PRV!

Det var ju alldeles extra roligt att dela ut sommarjobbsannonsen. Med medskicket ”notera att sista ansökningsdagen är på söndag – det brukar vara många som söker”. PRV har varit på den årliga arbetsmarknadsmässan i Linköping. Eller LARM, som den heter.

20160209_125134
Frida Rosander, Stefan Hultquist & Mats Lindroos

Man kommer på sig själv säljandes jobbet som patentingenjör med lite olika argument till lite olika individer en sådan här arbetsmarknadsdag.

Hon från Industriell ekonomi får höra om tredje paragrafen patentlagen. Att det är hon som importerar, tillverkar och säljer produkter som bygger på den tekniska lösningen. Och hur viktig det är att hon registrerar sina varumärken.

Studenten som läser Design- och produktutveckling får höra om att ha koll på hela immaterialrätten. Och att oavsett han söker patent– eller designskydd för sina egna produkter (eller inte) måste känna till vad konkurrenterna skyddar.

För tekniska fysikern och forskaren berättar jag engagerat om granskning och den känsla av välbefinnande som kan drabba upphittaren av ett stadigt mothåll. Eller att tekniken som kommer till oss kommer på marknaden först i morgon.

Och så det är förstås roligt att berätta för lite alla möjliga om PRV och den utökade roll vi fått med det nya regeringsuppdraget.

Arbetsmarknadsdagen i Linköping arrangeras – liksom övriga vi besöker – av studenterna själva. Det är en chans för dem att knyta kontakter och naturligtvis ett gyllene tillfälle för oss att bygga vårt varumärke som arbetsgivare.

Imorgon är dom här. Hos oss. Framtidens immaterialrättsguider.

Stefan Hultquist, enhetschef och utbildare PRV

Kommentarer inaktiverade för Studenterna: Vi vill jobba på PRV!

Under patent

Kommentarer inaktiverade.