Jobb på PRV öppnar för internationell karriär

Frida Rosander packar som bäst. Hon drar till Haag för att jobba som patentingenjör vid Europeiska patentorganisationen (EPO). Tjänsten liknar den på PRV, att granska, bedöma och bevilja patent. PRV-bloggen fick en pratstund med Frida.

Frida_2_450 pixlar

Frida, vad har du för bakgrund?
Jag har läst Teknisk fysik och elektroteknik med en master i medicinsk teknik vid Linköpings universitet. Eftersom jag är intresserad av språk och resor har jag i flera omgångar studerat utomlands, bland annat i Chile och Frankrike.

Varför sökte du till PRV?
Det som lockade mig mest var möjligheten att jobba med teknik, och då framförallt medicinsk teknik, i en immaterialrättslig kontext som ställer krav på vissa juridiska kunskaper. Dessutom tycker jag om att både läsa och skriva, vilket jag hade hört var en viktig del av arbetet som patentingenjör.

Blev det som du tänkt dig?
Ja, det blev på många sätt som jag hade tänkt mig. Jag har fått se många olika uppfinningar inom medicinsk teknik som jag analyserar utifrån de patenterbarhetskrav som patentlagen ställer. I mitt arbete ingår det att läsa och förstå både ansökningar och potentiella mothåll samt att skriva svar till kunder.

Sedan har jag också engagerat mig i informationsspridning om immaterialrätt till framförallt innovationsrådgivare. Det har varit väldigt roligt eftersom jag i mötena med rådgivare har fått en bättre förståelse för vilka behov och önskemål våra kunder har vad gäller patent och min roll som patentingenjör.

Vad är det bästa med att jobba på PRV?
Det är mycket som är bra med PRV, exempelvis är arbetsuppgifterna intressanta och utmanande samtidigt som vi faktiskt är lediga när vi är lediga. Och även om arbetet är mestadels självständigt så har vi en bra gemenskap och god stämning på arbetsplatsen, vilket självklart ökar trivseln!

Vad ska du göra nu?
Jag ska flytta till Haag, Nederländerna. I Haag ska jag jobba som patentingenjör inom medicinsk teknik vid EPO som Sverige är medlem av.

Vad har du för råd till den som vill bli patentingenjör?
Mitt tips till dig som vill bli patentingenjör är gå in på PRV:s hemsida och läs om hur det är att jobba på PRV. Skriv sedan en motiverande ansökan som du skickar in redan idag! Om du fortfarande studerar kan du dessutom testa på jobbet som patentingenjör genom att sommarjobba hos oss.

Tack Frida!

Stefan Hultquist, enhetschef och utbildare PRV

Tycker du att Fridas resa verkar intressant? Sök tjänsten här!

Kommentarer inaktiverade för Jobb på PRV öppnar för internationell karriär

Under patent

Kommentarer inaktiverade.