Vad ska du tänka på när du lanserar ditt företag eller produkt i ett annat land?

Handel och produktion i andra länder

Handel med andra länder

PRV har tagit fram ett webbmaterial som vänder sig till små och medelstora företag som är på väg ut på en internationell marknad. Jag ber  Henrietta Thollén, kommunikatör på PRV, berätta mer:

Vem har nytta av webbmaterialet?

– Du kanske säljer över nätet på en internationell marknad. Då är det viktigt att du tänker på att skydda din egen produkt och ser till att inte göra intrång på någon annans. Det kan till exempel handla om varumärkesskydd, patent eller designskydd.

– Du kanske funderar på att lägga din produktion i ett annat land. Då är det viktigt att du har registrerat ditt varumärke eller din design i det landet.

– Du får konkreta tips från företagare som gjort resan förut och kan lyssna till webbsända seminarier där de berättar mer ingående om sina utmaningar och bollar frågor om immaterialrätt med vår expertpanel.

/Anna Engquist, strateg digitala medier på PRV

1 kommentar

Under immaterialrätt

Ett svar till “Vad ska du tänka på när du lanserar ditt företag eller produkt i ett annat land?

 1. Hej !
  Instämmer helt och fullt och det är viktigt att förstå att även europeiska marknader kan ha mycket skilda regler, tex vad gäller starka informationsskyldigheter och et mycket skyddande konsumenträtt som i Frankrike t ex.
  En översikt och rådgivning av en advokat i fransk rätt är en viktig strategi för en stark och lyckad entré på den franska marknaden.
  Väl bemött !
  Sara BYSTRÖM
  sara.bystrom@bystrom-avocat.com