Nya perspektiv på immateriella tillgångar

Hur göra business av sina immateriella tillgångar? Det vet advokat Ia Modin på IAM Advokatbyrå och Olof Hansson, grundare av företaget Whitelines. Ett uppskattat radarpar som förmedlar sina kunskaper som föreläsare på PRV:s kurs Affärsstrategisk hantering av immateriella tillgångar.

Vid senaste kurstillfället i Karlstad 2 juni deltog ett 15-tal intressenter med koppling till rådgivning i innovationsstödssystemet. Från PRV deltog denna gång undertecknad och Heidi Wiik. Kursens upplägg präglas av Ias juridiska och systematiska syn på de immateriella tillgångarnas värdering kombinerat med Olofs mer affärsmässiga angreppssätt. Båda synsätten applicerade på ett fiktivt företagsexempel där kursdeltagarna medverkar till att utarbeta en affärsstrategi genom kontinuerlig interaktion med föreläsarna.

Olof drar förutsättningarna för den fiktiva affärsidén.

Olof drar förutsättningarna för den fiktiva affärsidén.

Olof började med att konstatera att alla processer ser ut som ett trassligt garnnystan, oavsett vilket genomarbetat flödesschema man tror sig följa. En smula dystopisk framställning, men förmodligen ganska korrekt. Ingen vågade i alla fall protestera högljutt. Under dagens gång manade Ia och Olof på hur vi skulle lägga upp och utveckla affärsmodellen utifrån våra fiktiva immateriella tillgångar. Olofs entreprenörstänk ivrigt avbrutet av Ias reflektioner och varningar om juridiska trångmål och återvändsgränder.

När vi vid dagens slut summerade ”vårt” företags utveckling konstaterade vi att affärsmodellen knappast blivit som förväntat. Med en känsla av hur-kunde-det-bli-sådär? packade vi ihop för den här gången. Fullmatade med nya kunskaper om immaterialrätt.

Ta chansen att vidga ditt affärsmässiga perspektiv på immateriella tillgångar du med. Nästa kurstillfälle är 4/10 i Linköping. Läs mer om PRV:s kurser för rådgivare på prv.se.

/Jonas Holmqvist, patentingenjör och kundansvarig mot rådgivare på PRV

Kommentarer inaktiverade för Nya perspektiv på immateriella tillgångar

Under immaterialrätt

Kommentarer inaktiverade.