Svalkande klassiker

Säg Piggelin och du känner nästan smaken av sommar. De flesta har nog någon gång svalkat sig med den somriga isglassen en het sommardag.

När jag gör en sökning i Svensk Varumärkesdatabas så hittar jag en hel del gamla favoriter, bland annat Piggelin, Nogger, Top Hat och Cornetto.

För att få reda på lite mer om de gamla klassikerna så slänger jag iväg ett meddelande på Facebook till GB Glace. Jag får snabbt svar och en hel del glassig information av Hanna Granebring, Social Media Consumer Specialist på GB Glace.

Redan 1955 registrerades varumärket Piggelin men inte förrän 1972 är den med som nyhet på GB:s glasskarta och då fanns den i två varianter, den vanliga tuttifrutti-smaken och apelsinsmak. 1973 byttes apelsinsmaken ut mot citrussmak och 1974 var sista året som citrussmaken fanns i sortimentet.
Top Hat är en riktig veteran som lanserades redan 1956. Den blev snabbt populär och en av företagets bästsäljare. Som varumärke registrerades den 1970. 1995 togs Top Hat ur sortimentet och var sedan en av de mest efterfrågade glassarna.

I Glassboken av Mats Wickman kan man läsa att glassens förpackningar har blivit allt viktigare och att det idag har blivit vanligt att registrera varumärkena i hela Europa. När det gäller glass och varumärken så är nog Magnum det varumärke som syns mest.
I Sverige lanserades den 1989 och idag finns ett stort utbud av Magnum-glassar både här och utomlands. När nya sorter lanseras så snurrar reklamfilmerna flitigt och årets reklam är ”Frigör Din Inre, Vilda Sida Med Nya Magnum Double”.

Själv känner jag för att ta det lite lugnt på semestern och tänkte inte frigöra någon vildare sida, så jag håller mig nog till en gammal hederlig Piggelin för att svalka mig i solen.

Piggelin

 

/Marie Östlund, PRV Kundsupport

Kommentarer inaktiverade för Svalkande klassiker

Under varumärke

Kommentarer inaktiverade.