Disney patenterar ljussabel

I sina parker i Florida och Kalifornien bygger Disney för fullt på temat Star Wars. Till dem tar de fram en helt ny ljussabel, skriver Aftonbladet. Eller snarare New York Post. Eller om det är Fox News som skriver? Patent Yogi var det nog från allra första början.

Eftersom PRV-bloggen har en helt egen laserredaktion kan vi dyka direkt ner i patentskriften, US 2016/0201888:

Fredrik Wahlin – patentexpert på PRV och jedimästare inom laser – hur fungerar det här? Är det ännu en klassisk ”lysrörssabel” för fäktning?

Patentet beskriver inte i första hand en ny ljussabel utan ett system för interaktion mellan olika föremål och publik i en föreställning. Någon i publiken har en gamekontroller som sänder ut osynlig strålning mot ett föremål.

Föremålet kan vara en drönare som detekterar den osynliga strålningen och lokaliserar gamekontrollen.

Om gamekontrollen aktiveras skickas en ljusstråle ut från föremålet, mot gamekontrollen. Användaren uppfattar då att den skjutit mot föremålet.

Uppfinningen kan även användas så att en användare har en ljussabel och en väst med detektorer. Föremålet (drönaren) skickar ”skott” i form av ljuspulser mot ljussabeln, som då skakar. Den som håller i ljussabeln uppfattar att den har blockerat skottet.

Det flygande föremålet kan även programmeras så att det skickar ljuspulser mot västen. Den som håller i ljussabeln uppfattar det som att den har blivit träffad.

Tack Fredrik!

Stefan Hultquist, enhetschef och utbildare PRV

Kommentarer inaktiverade för Disney patenterar ljussabel

Under patent

Kommentarer inaktiverade.