Öppning för dig som läst Elektroteknik eller Teknisk fysik

Karriärvägen patentingenjör ligger nu öppen för dig som läst Teknisk fysik eller Elektroteknik. PRV-bloggen har träffat Maziar Soltani, chef på Enheten för telekommunikationsteknik.

maziar_blogg
Maziar Soltani (foto: Therese Ahlén)

Maziar, vad kan du erbjuda om jag söker jobb hos dig?

Du får jobba tillsammans med kolleger som verkligen är kompetenta inom telekom. De som jobbar här har varit med hela vägen från NMT till 5G. Vi har möjliggjort standardiseringsarbetet och handlagt patentansökningarna. Det har i sin tur hjälpt till att bygga telekomnavet i Norden.

Du är också först på tekniken. Det är ett gränsland mellan teknik och juridik som är unikt. Du får läsa om tekniken, men också sätta den i en juridisk kontext.

PRV blir en allt större samhällsaktör och jobbar för att sätta möjligheterna med de immateriella rättigheterna på agendan. Du kommer göra skillnad i samhället.

Vad kräver du för att ge mig jobb som patentingenjör?

Det viktigaste är teknikintresset. Sedan behöver du vara lyhörd inför våra kunder. Framåtanda och engagemang är en förutsättning.

Vilka karriärmöjligheter har jag?

Anställningen inleds med en lång och gedigen utbildning till patentingenjör. Du lär dig granska och bedöma och sätta tekniken i ett sammanhang. Beroende på teknikområde kan du sedan förkovra dig som patenthandläggare.

Sedan finns en rad interna möjligheter. Du kan bli expert, jobba utåtriktat – som utbildare eller presentatör – eller så kan du gå in på ledarskapsspåret.

Karriären ligger mycket i hantverket och handlar mindre om positioner i en organisation. Man blir aldrig fullärd som patentingenjör.

Tack Maziar!

Stefan Hultquist, enhetschef och utbildare PRV

Platsannonsen hittar du här! (Vi söker medarbetare över hela el-området!)

Fler artiklar om karriär och patentingenjörsyrket:

Laura är patentingenjör mätteknik
Jobb på PRV öppnar för internationell karriär
Studenterna: Vi vill jobba på PRV!
Inget hokus pokus – bara hårt arbete
Drivlina: Astrid växlar upp
Bildteknik: Heidi Stålmannens optiker
Platsar du som patentingenjör på PRV?
Förstklassig utbildning garant för kvalitet

Kommentarer inaktiverade för Öppning för dig som läst Elektroteknik eller Teknisk fysik

Under patent

Kommentarer inaktiverade.