Scania hemlighöll lastbilen

16142-035

Foto: Dan Boman

Det har gått 20 år sedan Scania lanserade en ny lastbilsmodell. Arbetet med den nya modellen påbörjades för tio år sedan och hemlighetsmakeriet har varit stort. Tipp-tester har genomförts på ett behörigt avstånd från journalister och många gånger har lastbilen maskerats för att dölja formen. Sekretessen har varit omfattande.

– Det är ganska sällan som Scania lanserar en helt ny design, och det gör att vi förstås inte vill att någon ska kopiera vår exakta design och ta åt sig äran för det stora jobbet vi har lagt ner, säger Stina Sjögren Paulsson som är patentchef på Scania.

Förändringarna är stora, förbättringar har gjorts på allt från styrsystem till skruvar och kemi, Scania har runt 100 patent hos PRV som är kopplade till den nya modellen.

Läs hela artikeln om Scania; för all del, läs om de andra framgångsrika företagen också. De finns samlade på PRV för företagare.

/Stina Lilja, pressansvarig på PRV

Kommentarer inaktiverade för Scania hemlighöll lastbilen

Under immaterialrätt, patent

Kommentarer inaktiverade.