Konceptutbildning för doktorander: Värdet av immaterialrätt

PRV har startat upp en konceptutbildning för doktorander på svenska lärosäten. Temat är Värdet av immaterialrätt. Syftet är att ge doktoranderna grundläggande utbildning om  immaterialrätt.

Konceptutbildningen är uppdelat på tre halvdagar.

  • Del 1: Immaterialrätt i praktiken – så funkar det. Grundläggande utbildning om möjligheterna med immaterialrätt och värdet av att arbeta med sina immateriella tillgångar.
  • Del 2: Databaser – så använder du patentkällor. Hands on om patentinformation och sökning i publika patentdatabaser.
  • Del 3: Innovationsworkshop – så nyttiggör du kunskapen. Avslutande workshop där utbildningens olika delar appliceras.

Konceptutbildningen görs i samarbete med lärosätet. Tillsammans skräddarsyr vi utbildningen för just din specifika fakultet och dess inriktnings olika utmaningar inom immaterialrätt.

Är du intresserad av konceptutbildningen, kontakta Maziar Soltani .

20161004_1418430

PRV:s Mats Nordenborg föreläser om immaterialrätt för doktorander. Bild: PRV

Under hösten har PRV arrangerat konceptutbildningen tillsammans med BIO-skolan på KTH. PRV-bloggen fick en pratstund med Stefan Ståhl, vice rektor för BIO-skolan på KTH.

Syftet med utbildningen är att doktorander ska få en ökad kännedom om värdet av immateriella tillgångar. Hur tycker du att kännedomen generellt sett ut bland doktorander innan utbildningen?

– Väldigt ojämn! Helt beroende vilken avdelning eller grupp man jobbar i. Vissa har god kännedom, andra ingen. Syftet med utbildningen är att alla ska få en god baskunskap inom området.

Hur tycker du att PRV:s upplägg med tre halvdagar fungerar?

– Har bara hört positiva utlåtanden! Upplägget passar oss bra, då vi kunnat bidra till att anpassa upplägget till BIO-skolan.

Vad blir nyttan av utbildningen för doktoranderna?

– Ökad kännedom. Att det finns möjlighet att söka patent borde stimulera doktoranderna att tänka “immaterialrättsmässigt”. Av den anledningen rekommenderar jag andra lärosäten att ta del av utbildningen.

Kursledare från PRV var Linus Plym-Forshell, Mats Nordenborg och Ingemar Wistrand. PRV genomförde satsningen på KTH i samarbete med KTH-Innovation och KTH-biblioteket.

/Oscar Dieden – kommunikatör på PRV

 

Kommentarer inaktiverade för Konceptutbildning för doktorander: Värdet av immaterialrätt

Under immaterialrätt

Kommentarer inaktiverade.