PRV samlar aktörer för upphovsrätt i digital miljö

PRV stod värd för ”Nätetikett för upphovsrätt”, en eftermiddag med fokus på upphovsrätt i digitala miljöer.

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke och PRV:s generaldirektör Susanne Ås Sivborg bjöd in till samlingen som markerar startskottet för regeringens och PRV:s satsning på att öka kunskapen om upphovsrätten i digitala miljöer. På PRV i Stockholm diskuterade särskilt inbjudna nyckelaktörer kreatörernas roll för värdeskapande och vikten av upphovsrätt i digital miljö.

– Satsningen är mycket viktig för att belysa situationen för kreatörer av olika slag i vår allt mer digitala värld. PRV är en självklar aktör i arbetet med att höja kunskapen om upphovsrättens roll i den digitala miljön i och med regeringsuppdraget. Samlingen blir en viktig start på arbetet och vi ser mycket positivt på att så många deltar, kommenterar Susanne Ås Sivborg.

Bland de närvarande aktörerna:

  • kulturminister Alice Bah Kuhnke
  • Sanna Wolk, docent inom immaterialrätt, Uppsala universitet
  • Jan Rosén, professor i civilrätt, Stockholms universitet
  • Thomas Porsaeus, strateg, SVT Interaktiv
  • Ira Gladnikoff från Viaplay

 

Kommentarer under dagen från Twitter:

Kommentarer inaktiverade för PRV samlar aktörer för upphovsrätt i digital miljö

Under upphovsrätt

Kommentarer inaktiverade.