ICEHOTEL smälter men består

art-suite-elephant-in-the-room-icehotel-sweden.jpg

Foto: Asaf Kliger. Skulptör: AnnaSofia Mååg

 

November är här och hösten övergår snart till vinter – då drar Icehotels högsäsong igång. Precis i detta nu samlas väl utvalda konstnärer för att kreera årets hotellsviter ur isblocken som skördats ur älven.

Icehotel ligger i Jukkasjärvi, intill Torne älv och lockar 50 000 besökare årligen. Det är inget hotell du råkar köra förbi och gör en spontan incheckning på. Hit åker du med mål under fyra vintermånader, sedan är det för sent. Hotellet upplöser sig långsamt och rinner ner i älven när ljuset och värmen kommer. Förgängligheten är verksamhetens kärna.

Uppskattningsvis består 80 procent av företagens värde av immateriella tillgångar, för Icehotel är det betydligt mer än så. Hur blir en hotellverksamhet som bara har sina rum tillgängliga en tredjedel av året en sådan succé? Hur överlever det ens? Stenhårt varumärkesarbete är det kortfattade svaret. Yngve Bergqvist, vd på Icehotel berättar om framgångssagan på PRV för företagare.

/Stina Lilja, pressansvarig på PRV

 

Kommentarer inaktiverade för ICEHOTEL smälter men består

Under immaterialrätt, varumärke

Kommentarer inaktiverade.