Co-branding med värmländska smaker

Foto på Hans Skan på Wermlands Brygghus. Foto: Lars Carlén

Entreprenören och grundaren Hans Skan på Wermlands Brygghus. Foto: Lars Carlén

Intresset för öl växer och det är en marknad där allt fler konkurrerar med nya grepp och traditionell marknadsföring. Wermlands Brygghus insåg betydelsen av sitt varumärke och har registrerat det.

Co-branding mellan Wermlands Brygghus och Löfbergs
På initiativ av Löfbergs har Wermlands Brygghus tagit fram en kaffestout som innehåller kaffe från Löfbergs. Det är en nischad produkt som tog lång tid att få fram. För Wermlands Brygghus innebär den att kunna erbjuda en annorlunda produkt och för Löfbergs är det ett sätt att bidra till en innovativ produkt där kaffe är en ovanlig och spännande ingrediens i öl. Samarbetet med Löfbergs ger extra tyngd åt varumärket Wermlands.
Läs mer om Co-branding på prv.se

Öletiketterna förmedlar historia
Företaget  Wermlands Brygghus grundades 2012 och varumärket registrerades 2013. Varumärket kommunicerar historiska kopplingar som går långt bak i tiden. Dels genom att använda flaskor i en design som ser gammeldags ut, dels genom att använda gamla fotografier på öletiketterna. I arbetet med att ta fram en grafisk form är det en fördel att arbeta med designskydd för att ta hand om sina immateriella tillgångar.

Värmländska smaker i kulturhistoriska miljöer – en podd
Många nya varumärken knyter an till lokala traditioner som hänger samman med platsens unika förutsättningar och kulturhistoria. I ett tidigare inlägg har vi diskuterat geografiskt ursprung och dess betydelse för varumärken. Det är ett stort och intressant ämne i sig: Helgens festmåltider – med geografiska varumärken.

I podden Värmländska smaker som produceras av Lars Carlén kan du lyssna till hur fler företagare i Värmland arbetar och tänker kring den kulturhistoriska platsen kopplat till sitt varumärkesarbete.

/Anna Engquist, strateg digitala medier på PRV

1 kommentar

Under varumärke

Ett svar till “Co-branding med värmländska smaker

  1. Ping: Co-branding med värmländska smaker - IP Paralegal